VOKfm

Bukan Biasa-biasa

Current track
Title
Artist

Background

Sharifah Sakinah memohon maaf kepada Janna dan peminat K-Pop

Written by on 11/01/2018

VIRAL cerita tentang Sharifah Sakinah & Janna Nick mempersendahkan kematian selebriti K-Pop. Sharifah Sakinah tampil memohon maaf secara terbuka kepada peminat muzik Kpop ekoran penularan video miliknya di InstaStory yang didakwa menghina kematian anggota kumpulan SHINee iaitu Jonghyun pada 18 Disember tahun lalu.

Menerusi permohonan maaf itu, Sakinah turut memohon maaf kepada Janna Nick kerana perkara itu secara tidak langsung melibatkan aktres itu walaupun dia tiada kena mengena dalam hal tersebut.

“Pertama sekali saya ingin meminta maaf kepada Janna Nick kerana melibatkannya dalam perkara ini. Dia tidak ada kena mengena dalam hal ini.

“Kepada semua peminat Kpop saya minta maaf berhubung video yang telah menunjukkan rasa tidak hormat kepada idola anda. Saya tiada niat untuk memalukannya,” tulisnya.

Terdahulu, nama Sakinah dan Janna menjadi perhatian apabila mereka didakwa mengeluarkan kenyataan berbaur menghina terhadap kematian Jonghyun sehingga ia menimbulkan kemarahan peminat Kpop.

Ramai merasakan mereka tidak sepatutnya mempermainkan kematian seseorang sehingga ada melaporkan perkara itu kepada pihak pengurusan mendiang iaitu SM Entertainment di Korea Selatan.

Dalam pada itu, Sakinah berkata, dia tidak berniat untuk menghina sebaliknya mereka ketawa selepas melihat rambut Janna yang dilunturkan menjadi warna ‘blonde’.

Jelas Sakinah, dia tidak sesekali akan mempersendakan berhubung kematian sesiapa terutamanya apabila ia melibatkan tekanan perasaan.

Baca lebih lanjut klik sini…

 

Sumber : mStar Online & Instagram Janna | Sharifah


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *