Gaya Turban YUNA pernah dimalukan menerusi sebuah program televisyen di Malaysia

Written by on 04/09/2018

Foto ehsan instagram YUNAMUSIC

YUNA atau nama sebenar Yunalis Zarai mendedahkan gaya turban yang menjadi identitinya sejak lima tahun lalu adalah antara kritikan paling buruk pernah diterimanya.

Yuna, 32, ketika menjawab soalan peminat di InstaStory berkata, selain kritikan negatif dia juga pernah menerima komen berunsurkan perkauman dan seksis daripada masyarakat.

“Ketika mula-mula saya memakainya sejak lima tahun lalu tidak banyak wanita Melayu yang mengenakan gaya sama dan saya pernah mendapat pelbagai kritikan daripada orang ramai termasuk komen berunsur perkauman dan seksis.

“Ia sukar tetapi saya tidak mengalah – turban adalah lapisan lain kepada identiti saya dan saya gembira tidak termakan dengan aura negatif,” tulisnya.

Malah kata Yuna, kerana gayanya itu dia pernah dimalukan menerusi sebuah program televisyen di Malaysia kerana gayanya itu.

Menjawab soalan lain berhubung stailnya itu kini banyak ditiru oleh orang lain, Yuna berkata, dia melihat perkara itu dari sudut positif.

Ini kerana kata penyanyi lagu Terukir Di Bintang ini, gaya itu sudah menjadi stail peribadinya yang melambangkan identiti, kepercayaan, kerjaya dan kehidupannya walaupun pernah dikritik.

“Ia terpulang bagaimana anda melihat kepada sesuatu perkara itu. Meniru itu tidak baik tetapi saya suka untuk melihatnya secara positif.

Baca lebih lanjut klik sini…

Sumber : MStar Online

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track
Title
Artist

Background